Lifestyle, Sport

KAŽETE, NE VOLITE PLIVANJE?

kazete-ne-volite-plivanje

Prema kineskoj tradicionalnoj nauci življenja, prostor u kojem boravimo mnogo utiče na događaje oko nas, razmišljanja, zdravlje i odnose među ljudima. Voda, prema Feng-Šuiju,  ima veoma pozitivan  učinak na čoveka. Međutim, neophodan preduslov za to je da mora biti čista

Bazeni- kao instant zamena za mora, jezera i okeane predstavljaju odlično rešenje za osveženje.  

Plivanje je jedini sport u kojem kičmeni stub ne trpi pritisak težine tela. Telo je rasterećeno, smanjeno je opterećenje zglobova. I to su samo neki od razloga zbog kojih je blagotvorno upražnjavati ga. 

Imajući u vidu da je svako od nas pre nego što smo došli na ovaj svet boravio u amnionskoj tečnosti odnosno plodovoj vodi, logično je doći do zaključka da je vodeno okruženje čoveku jako blisko

Ne moramo biti profi i znati sve tehnike plivanja da bi uživali u vodi. I ono kratko brčkanje u velnes centrima često prija.

U novije vreme, pored arhitekte često angažujemo i dizajnere enterijera koji rešavaju nedostatke prostora u kome  živimo. Lepo je imati prostor, još lepše postaviti bazen za plivanje i drugi vid zabave.

Eklektik, Industrijski, Beach, Tropski, Rustični, Šabi Šik, Infiniti

Najjednostavnija podela bazena je na otvoreni ili zatvoreni. Otvoreni bazen jednostavniji je za izgradnju, zbog sistema  regulacije vlažnosti. Stilovi mogu biti veoma različiti, što zavisi od ličnih želja i ambijenta koji ga okružuje.

Trend za 2018. predlaže  bazene koji su u skladu sa ekološkim standardima. Pored toga, moderni su oni sa tamnim enterijerom kojima se upravlja pomoću mobilnog telefona. Dubina bazena je svugde ista, nema više postepenog ulaska u vodu.

Da li bi plivanje postalo uživanje ukoliko ga upražnjavate na ovakvim bazenima?

Foto:trendir.com

Podeli:
Tags: ,
error: Content is protected !!