KINESKI HOROSKOP ZA 2020.-GODINU PACOVA 

Nekako pred sam kraj godine, deo moje uobičajene rutine je kupovina štampe koja se odnosi na predikciju nadolazećeg perioda u trajanju od 365 dana

Znatiželja koju rešavam čitajući časopise i kliktanjem u pretraživač deo je zabave koju ne propuštam. Isto tako, sumiram rezultate prethodne i vučem paralelu da li se, ili nije, (barem delom) ostvarilo ono što su mi zvezde planirale za posao, ljubav, novac …

Sada bi moj drugar, profesor matematike, upitao: Veruješ u to? Verovala ili ne, volim da čitam šta donosi 2020. godina. Evo kratkog osvrta na horoskop sreće za 2020. godinu. 

PACOV, BIVO, MAJMUN, ZMAJ

Iako su rođeni u ovim znakovima tokom vladavine Svinje uspeli da uštede novac, naredne godine trebali bi da obrate pažnju i da se čuvaju krađe i lopovluka.  Maj, jun, avgust i oktobar su najpovoljniji meseci u godini, dok su manje srećni februar, jul, septembar i novembar.

Valjalo bi čuvati se ljubomornih scena naročito tokom aprila i novembra. Nepogodni periodi za brak i ulazak u emotivnu vezu su tokom januara, februara, jula i septembra. Ukoliko želite zdrave odnose, moraćete praviti kompromise. Strpljenje i realan pogled na život  ključni su za ova tri znaka kineskog horoskopa.

Što se posla tiče, dobro je nastaviti sa planovima koje ste započeli tokom 2019. godine. Takođe, tokom naredne godine upoznaćete mentore-ljude voljne da vam pomognu u poslu.  Zvezde kažu da nije vreme za investicije, stoga je dobro ostati “budan” naročito tokom jula.

Rođene u znaku Pacova, Bivola, Majmuna i Zmaja pratiće dobro zdravlje ali valjalo bi obratiti pažnju da ne dođe do povreda izazvanih metalnim predmetima.

 TIGAR, SVINJA, PETAO, ZMIJA 

Harmonija će rođenima u godini Tigra, Svinje, Petla i Zmije biti gotovo zagarantovana. Povoljni meseci su mart, maj, juli i decembar dok su nepovoljni februar, jun, avgust i novembar. Emotivni život imaće svojih uspona i padova, biće naglašena ljubomora. Preporučljivo je odvojiti vreme za drugu polovinu i organizovati romantična putovanja u dvoje. Povoljni periodi za sklapanje braka su tokom marta i decembra. 

Osećaj za biznis biće naglašen u maju dok narednog meseca treba izbegavati pozajmljivanje novca. U prevodu-računajte isključivo na sebe. Generalno gledano, godina pacova je  izuzetno dobra za investiranje. Zaboravite na pohlepu. Kineski horoskop kaže da je godina pred vama manje povoljna po zdravlje i vitalnu energiju. Trebalo bi obratiti pažnju na misli i hranu koju konzumirate. Savet je da slobodno vreme provedete pored vode-u blizini reka, mora, okeana.

Uz dosta truda, pravazićićete probleme koji mogu nastati 2020. godine.

ZEC, KOZA, KONJ, PAS

Jako povoljna godina za sve pripadnike navedenih znakova naročito tokom februara, maja, jula, avgusta, septembra i novembra. Fokusirajte se na sve što ima veze sa romantikom i izbegavajte površne odnose sa partnerima. Prepirke mogu nastati usled manjka samopouzdanja ili iskušenja. Naredna godina veoma je dobra za sklapanje braka i rođenje deteta.

Što se posla tiče, obratite pažnju na ugovore koje potpisujete. Uprkos diplomatiji, ljudi oko vas neće baš biti raspoloženi za saradnju. Do novca ćete doći sopstvenim trudom. Biće tračeva i izdaja. Takođe, neophodno je postaviti realne ciljeve.

Zdravlje će biti izuzetno dobro u 2020. godini. Nemojte juriti za novcem jer to može stvoriti određene probleme. 

Foto:Pixabay 

EXITOVANJE 2019.

Jedan od najznačajnijih muzičkih festivala u Evropi počinje 04. jula 2019. godine na Petrovaradinskoj Tvrđavi u Novom Sadu

exitovanje-2019

Jedan od najznačajnijih muzičkih festivala u Evropi počinje 04. jula 2019. godine na Petrovaradinskoj Tvrđavi u Novom Sadu. Prvo veče posvećeno je Novom Sadu, Omladinskoj prestonici Evrope. Program počinje oko 21h i traje do ranih jutarnjih sati.

                                         

Možemo slobodno reći da su zvezde ovogodišnjeg Exita grupa The Cure, koje smo rado slušali 80-ih i 90-ih godina prošlog veka.   Carl Cox nastupiće takođe prve večeri (odnosno jutra)  na MTS Daance Areni oko 5 sati. Nastup britanske pank grupe PTTB gledaćemo na Explozive stage-u oko ponoći.

The Chainsmokers, Chase & Status RTRN II Jungle, Peggy Gou i Atheist Rap slušaćemo i gledati  u petak dok je za subotu rezervisano vreme za nastup DJ Snake, Solomun-a, Grete Van Fleet.

                                    

Poslednje večeri, na Exitu nastupaju Skepta, Jeff Mills i još brojni učesnici 19. og izdanja muzičkog festivala.

Detaljan program  dostupan je OVDE.

Foto:www.flickr.com/people/exitfestival/

MARK RONSON:VOLIM KLASIKU UPAKOVANU U MODERNO

Mark potiče iz izuzetno bogate porodice: otac mu je bio trgovac nekretninama dok je majka  bila muzički producent. U muziku se zaljubio sa 13 godina i od tada radio kao di džej, tekstopisac, producent

mark-ronson-volim-klasiku-upakovanu-u-moderno

Danas je poznat po saradnji sa Adel, Lejdi Gagom, Bruno Marsom, Majli Sajrus, Dua Lipom… Međutim, zagledavši se u biografiju jednog od najplaćenijih producenata današnjice shvatam da je njegov put bio sve samo ne monoton.

Mark potiče iz izuzetno bogate porodice: otac mu je bio trgovac nekretninama dok je majka  bila muzički producent. U muziku se zaljubio sa 13 godina i od tada radio kao di džej, tekstopisac, producent. Popularnost je stekao radeći sa zvezdama. Jedan od njegovih definitivno najvećih hitova je Uptown Funk, slede Valerie, Joanne, Nothing Breaks Like a Heart”  …

Pre nekoliko dana dobio je Oskara za pesmu Shallow koju je napisao zajedno sa Lejdi Gagom. Pre Oskara, kvalitet njegovog rada potvrđuju Brit  i Gremi nagrade.

Kruna dosadašnje karijere je produkcija posthumnog albuma Majkla Džeksona pod nazivom “Michael”.

PRIVATAN ŽIVOT

Učestvovao je u dokumentarnom filmu Ejmi Vajnhaus i osnivač je istoimene fondacije. Sarađivao je sa organizacijom PETA i promovisao modu koja isključuje nošenje krzna.

Da je Ronson idealan kandidat za promocije kvalitetnih brendova, pokazuju i učešća u reklamnim kampanjama za Leksus, Koka-Kolu, Hyundai, Tomi Hilfiger (davne 1990. godine ). U više navrata bio je prograšen za naj-stilizovanijeg muškarca od strane čitalaca GQ Magazina.

Kada su ga pitali, koja je tajna dobre produkcije odgovorio je: “Volim klasiku upakovanu u moderno”

Živi na relaciji: London-Los Anđeles-Njujork, prati Premier Ligu i navija za Njujork Nikse.

Od prošle godine zabavlja se sa pevačicom Rebekom Švarc.

Foto:FB, Insta Mark Ronson

SUPER JE KADA DOBIJEŠ PRILIKU DRUGIMA DA POKAŽEŠ IZLAZ

Luk Peri bio je frajer kojeg smo često komentarisali u smislu “mangupa” iz kraja. Bilo je  filmova i serija koje su usledile ali Dilan je ostao Dilan

luk-peri-super-je-kada-dobijes-priliku-drugima-da-pokazes-izlaz

 Ovih dana sa svetske scene otišao je glumac Luk Peri. Jedna od serija u kojoj je glumio 90- ih godina prošlog veka je Beverli Hils 90210. Mislim da se prikazivala nedeljom posle podne a mi smo bili postrojeni za početak još jedne školsko/ ljubavne američke avanture. Rešavali smo tinejdžerske probleme, ljubavne svađe, bili svedoci pomirenja ali i često na vrlo suptilan način širili vidike na temu trudnoće, seksa, nasilja u porodici, homofobije.

Luk Peri bio je frajer kojeg smo često komentarisali u smislu “mangupa” iz kraja. Bilo je  filmova i serija koje su usledile ali Dilan je ostao Dilan. Čitajući njegove intervjue,  zaključujem da je čovek ostao u mentalnom pogledu isti. To potvrđuju i upečatljive izjave po kojima ćemo ga pamtiti:

Često sam se osećao kao autsasjder, međutim identifikovao sam se sa likovima sa ekrana. To je činilo da zapravo i ja poželim da budem na ekranu. Shvatio sam da MOGU da budem deo te priče;

Uloge koje dobijate, nameću vam drugi. Mislim da to nije fer;

Ne mislim da je važno sve što izjavljujem;

U jednom momentu, svakog glumca prozovu “novim Džems Dinom”;

Srećan sam što sam postao glumac, ali gužve ne volim;

Super je kada dobiješ priliku da drugima pokažeš izlaz.

Foto: Facebook /Luke Perry

ŠTA KRIJE NOVI LOGOTIP ANIMAL PLANET-A?

Sada već davne 1996. godine,  televizijski kanal Animal Planet počeo je sa prikazivanjem dokumentaraca o životinjama 

 

Danas je Animal Planet dostupan u više od 360 miliona domova i 205 zemalja širom sveta. Misija programa je emitovanje visoko kvalitetnog sadržaja koji će ljude upoznati sa životinjama i na taj način stvoriti bliskost sa  njima. Jedan od najnovijih projekata je emisija Crikey! It’ s the Irwins.

Ribrend Animal Planet-a potpisuje njujorška kompanija Chermayeff & Geismar & Haviv koja je realizovala vizuelni identitet NBC-ja, US Open-a, Mobil-a, WTA Tour-a …

Prema mišljenju menadžmenta,  stari slon bio je više literarno izdanje  kralja životinja, dok je nova verzija femili frendli varijanta poput kučeta i “manje je agresivan” (šta god to značilo…).

KOMENTARI JAVNOSTI

Komentari koje sam pročitala na internetu uglavnom su negativni i odnose se na sledeće:

  • Loše renderovana ikonica (naročito noge slona);
  • Boje nemaju veze sa prirodom (plava, bela);
  • Tipografija slova A nedorečena;
  • Slonu nedostaje “vrat”;
  • Iritirajući zvuk džingla…

Sve je stvar ukusa, pa tako se meni čini da je AP postao manje ozbiljan televizijski kanal i imam utisak da gledam crtani film. A, to je valjda i bio cilj kreatora vizuala.

Foto:www.cghnyc.com

230 EMODŽIJA KOJE ĆEMO VOLETI OD 2019. GODINE

Unicode Inc. iz Kalifornije pripremio je 230 novih emotikona koje ćemo koristiti u komunikaciji. Kompanija koja se bavi standardizacijom znakova na Internetu odlučila se za 175 emodžija na kojima se nalaze ljudi, dok je ostatak predstavljen kroz životinje, predmete, odeću, planete i drugo

Iako priča oko emotikona deluje pomalo naivno, radi se o ozbiljnom pristupu sličicama koje svakodnevno koristimo. U Odboru za donošenje odluka nalaze se predstavnici velikih korporacija poput Epla i Gugla, Adoba, fejsbuka, Huavei-ja, Majkrosofta, Jahu-a.

Foto:Pixabay

error: Content is protected !!