Sport

BLOG GOST: DUŠAN DOMOVIĆ BULUT

blog-gost-dusan-domovic-bulut

Lepota posla kojim se bavim jeste u upoznavanju ljudi koji vole ono što rade, i pre svega veruju u to. Jedan od takvih je moj sugrađanin, Limanac  i momak zdravih stavova-Dušan Domović Bulut. Svetski prvak u basketu 3×3 i pored mnogobrojnih obaveza, treninga i putovanja stiže da uči mlade  sportskim vrednostima kroz Kamp koji sam organizuje.

Na pitanje o uslovima s početka karijere  kaže da je sve super  izgledalo -nisu imali mnogo briga, cilj je  bio da se ekipa zabavi i igra basket. “Roditelji su puštali da radim sta hoću i sam učim iz svojih grešaka, iskustva i pobeda, pa mislim da je to veoma doprinelo mom karakteru“- nastavlja.

“BIO SAM AMBICIOZAN” 

Godina koja je definitivno bila okosnica njegove igračke karijere bila je 2012-ta. Kaže da nije očekivao titulu svetskog prvaka ali bio je ambiciozan. S pshiloškog aspekta, davno je naučio da treba biti i uživati u sadašnjosti i ne obazirati se mnogo na stvari koje ne možes sam da kontrolišeš – a to su prošlost i budućnost.

BIG3 LIGA

Pre dve godine, Ice Cube osnovao je BIG3 Ligu u street basketu. Takmiči se 12 ekipa, čiji članovi ne mogu imati manje od 27 godina. Pitam Dušana, šta za njega  lično znači to što je izabran na draftu  kao 24. pik treće runde?

– Veoma sam ponosan. Kao i sve do sada u životu, smatram da mi je dovoljna samo prilika da pokažem šta mogu. Najvažnije je da ću dobiti tu priliku, broj na draftu nije toliko značajan – ali svakako bi bilo bolje da sam 1 pik, zar ne?

SLOBODNO VREME I RITUALI

Biti profesionalni sportista podrazumeva odricanja, mnoštvo putovanja, odvajanje od bližnjih. Gde nalaziš mirnu luku u kojoj možeš da se opustiš?

– U dugogodišnjoj devojci Jani i bliskim prijateljima. Često se okupljamo i družimo – to najviše volim da radim. Na putovanjima je takođe zanimljivo, imam dosta vremena koje provodim sam, pa slušanje muzike, knjige, serije i filmovi ispunjavaju svo to vreme.

Možemo li reći reč-dve o tvojoj ishrani i ritualima koje praktikuješ pre izlaska na teren?

– Pazim šta jedem i volim da se hranim zdravo, ali ne idem u ekstrem merenja grama i kalorija, ozbiljne suplementacije i ostalih stvari. Slušam svoje telo , šta mi leži taj dan…

Deveti jun 2017. godine ostaće upamćen u istoriji sporta kao datum kada je Olimpijski Komitet doneo odluku da Basket 3×3 bude uvršten u  program Igara 2020 u Tokiju. Dušan je mišljenja da je ova odluka sigurno afirmisala sport, jer većina sportista živi za olimpijadu. 

ISKRENO SMATRAM DA JE OVAJ SPORT MNOGO VIŠE OD SAME BORBE ZA OLIMPIJSKU MEDALJU-ON JE ULIČNA SUBKULTURA

NS ULTRA CHALLENGER 

Novi Sad će ovog meseca biti domaćin Ultra Challenger-a. Šta pripremate za novosadsku publiku?

– Spektakl. Pored 2 najbolje ekipe sveta koje dolaze iz NS, dolaze nam najbolje američke ekipe, prvaci sveta u 23 iz Rusije i dosta atraktivnih ekipa iz Srbije, Švajcarske, Indije .

ŠTA DALJE…?

Za kraj ali nikako manje važno pitanje je organizacija trening kampova. Činjenica je da će mladi sportisti zaista imati priliku da uče od najboljeg. Planiraš li da se po okončanju profi karijere baviš trenerskim poslom?

Bulut hoops je organizacija koja se bavi prenosom znanja i metodom treniranja.  Za sada, zbog vremenskog ograničenja pravimo  kampove koji traju par dana.  Kada završim sa karijerom sigurno ću nastaviti da budem u sportu – gde želim da se ostvarim i na poslovnom planu.

Foto:Privatna arhiva

Podeli:
error: Content is protected !!