Lifestyle

DIETER ZETSCHE U JEDNOM OD NAJBOLJIH STORYTELLING-a KOJI STE GLEDALI

Dieter Zetsche jedan je od najomiljenijih direktora kompanije Daimler Group. Rođen je u Turskoj pre 66 godina gde je njegov otac bio poslovno angažovan. 

U Štutgart se vraća 1956. godine gde završava školu i Fakultet te stiče zvanje inženjera. Iste godine, zapošljava se u Daimler-Benz-u, dok član Borda direktora kompanije postaje 1998. U periodu od 2000. -2006. godine bio je CEO  Chrysler Group-e. Sa platom i bonusima u iznosu od 14.4 mil. EUR, Diter  postaje drugi na listi najbolje plaćenih ljudi.  

Priča se da je uveo brojne novine u Mercedes-u koje se odnose na rast kvaliteta automobila i zadovoljenje usluga prema kupcima. Bio je proglašen jednim od 100 najuticajnijih ljudi iz sveta biznisa.

Pre nekoliko dana, Diter je otišao u zasluženu penziju. Zaposleni u kompaniji ispratili su ga s poštovanjem i osmehom na licu, napravili selfi fotografije i realizovali zanimljivu kampanju koja glasi:

POŠTUJUĆI KONKURENCIJU, POŠTUJEŠ SAMOG SEBE 

Kratak stori ispričan je u video klipu. Nismo se nadali baš ovakvom kraju 🙂

Da je u pitanju visoki profesionalac koji ima šta da kaže, možemo zaključiti po zanimljivoj kampanji koja nosi naziv Ask Dr. Z. Njegove klipove možete pogledati na YouTube kanalu.

Foto:Mercedes Blog

Podeli:
error: Content is protected !!