Sport

KARDIO TENIS: USKORO U NOVOM SADU

kardio-tenis-uskoro-u-novom-sadu

Tenis, kao jedan od najpopularnijih sportova današnjice, pre nekoliko godina “dobio” je modifikaciju nazvanu Kardio tenis. Samo ime novog vida rekreacije govori da je reč o intenzivnom kardio programu koji podrazumeva 3 faze treninga: zagrevanje, kardio deo i relaksaciju

Cardio Tennis America je organizacija koja ga promoviše širom sveta. Program se realizuje u više od 30 zemalja sveta, među kojima je i Srbija. Neki od ciljeva su: smanjenje telesne mase,  bolja fizička kondicija i učenje teniske igre kroz vid zabave.

Za Kardio tenis  nije potrebno predznanje. U dogovoru sa trenerom, prvih nekoliko časova jeste posvećeno tehničkom delu učenja osnovnih udaraca ali to nije prioritet. Iz tog razloga, koriste se lakše lopte.

Sledeća odlika tiče se kontrole intenziteta treninga u pravcu merenja opterećenja. Naime, svaki učesnik koristi pedometar i merač broja srčanih otkucaja. S vremena na vreme, trener daje znak za analizu dobijenih podataka. Cilj je ostati u zoni opterećenja koja odgovara zdravstvenom statusu pojedinca.

Muzika je neizostavni deo treninga koji diktira tempo. Pažljivo je odabrana od strane vlasnika licence Cardio Tennis America.

Ono što je izuzetno važno je da program uključuje angažovanje svih učesnika treninga istovremeno. Bude tu dobra zabava, uz muziku.

Mornarske lestve, vijače i čunjevi samo su neki od rekvizita koji se koriste za “otežavanje” treninga.  

Jedna od promoterki Cardio Tennis America je bivša ruska teniserka Ana Kurnjikova.

Od proleća 2019. godine, časovi Kardio tenisa biće organizovani i u Novom Sadu

Foto:Cardio Tennis

 

Podeli:
error: Content is protected !!